9 jednoduchých tipů jak ušetřit na jídle

jak ušetřit na jídle

Tato móda levného stravování se mezi populací objevuje stále více, cena potravin a to jak ušetřit na jídle se bere jako jedna z nejdůležitějších a nejrpioritnějších věcí, podle kterých se mnohdy řídíme. Pokud se, ale budeme dívat pouze na cenu, můžeme si způsobit časem i vážné zdravotní problémy.

Jak tedy ušetřit na jídle a na co si dát pozor ?

 

[dropshadowbox align=“none“ effect=“lifted-both“ width=“auto“ height=““ background_color=“#ffffff“ border_width=“1″ border_color=“#dddddd“ ]

1. Poraďte se s odborníkem

Dbejte na to, že se zlevňováním jídleníčku se radíte i s odborníkem, tedy nějakým nutričním terapeutem, který vám s tím pomůže. Je důležité aby váš jídelníček byl přizpůsobený vašemu zdravotnímu stavu a současným požadavkům. Takovýto odborník vám dokáže vyhodnotit zda-li toto zlevňování nebude mít neblahý dopad na vaše zdraví.[/dropshadowbox]

[dropshadowbox align=“none“ effect=“lifted-both“ width=“auto“ height=““ background_color=“#ffffff“ border_width=“1″ border_color=“#dddddd“ ]

2. Kde se dá nejvíce ušetřit ?

Ještě před tím, než začnete uvažovat nad tím jak ušetřit na jídle si promyslete to, kde konkrétně by u vás šlo nejvíce ušetřit. Ať už se jedná o spotřebu vody, tepla a energie, při nákupu surovin, nebo při navštěvování restaurací a jídelen.[/dropshadowbox]

[dropshadowbox align=“none“ effect=“lifted-both“ width=“auto“ height=““ background_color=“#ffffff“ border_width=“1″ border_color=“#dddddd“ ]

3. Využívejte slevové akce

Pokud uvažujete nad tím jak ušetřit na jídle tak využívejte aktuálních slevových akci a slev, které nabízí potravinové řetězce. Průměrně se slevové akce u potravin pohybují v rozmezí 10 – 50 %. Ve slevách můžeme naleznout také i kvalitní výrobky, nejedná se jen o ty nekvalitní, ale je třeba si dávat pozor i na toto.[/dropshadowbox]

[dropshadowbox align=“none“ effect=“lifted-both“ width=“auto“ height=““ background_color=“#ffffff“ border_width=“1″ border_color=“#dddddd“ ]

4. Porovnávejte vždy ve stejném množství

Při nákupech potravin je vždy porovnávejte ve stejném množství. Například 1 kilogram vs 1 litr. Velikosti balení se často výrazně odlišují.[/dropshadowbox]

[dropshadowbox align=“none“ effect=“lifted-both“ width=“auto“ height=““ background_color=“#ffffff“ border_width=“1″ border_color=“#dddddd“ ]

5. Nenakupujte do zásoby

Pokud nakupujete hodně do zásoby, tak s tím přestaňte. Pokud nestihnete všechno jídlo sníst, hrozí zkažení a vám pak nezbyde nic jiného než potraviny vyhodit.[/dropshadowbox]

[dropshadowbox align=“none“ effect=“lifted-both“ width=“auto“ height=““ background_color=“#ffffff“ border_width=“1″ border_color=“#dddddd“ ]

6. Mějte s sebou nákupní seznam

[hana-code-insert name=’textova_prava‘ /]Vždy mějte před nakupováním hotový nákupní seznam, pokud budete hledat co by se vám ještě mohlo hodit až přímo v obchodě, zcela jistě koupíte něco co vůbec nepotřebujete. K tomuto se váže také to, aby jste chodili nakupovat po jídle a byli dostatečně najedení.[/dropshadowbox]

[dropshadowbox align=“none“ effect=“lifted-both“ width=“auto“ height=““ background_color=“#ffffff“ border_width=“1″ border_color=“#dddddd“ ]

7. Kupujte zboží, které má právě sezónu

Při koupi ovoce a zeleniny se zaměřujte na to, zda-li tyto výrobky mají, nebo nemají sezónu a zařazujte do svého jídelníčku právě ty sezónní. Také doporučujeme vybírat tuzemskou výrobu, poznáte to nejenom na vašich penězích, ale také i v kvalitě potravin. (Jedná se hlavně o ovoce a zeleninu).[/dropshadowbox]

[dropshadowbox align=“none“ effect=“lifted-both“ width=“auto“ height=““ background_color=“#ffffff“ border_width=“1″ border_color=“#dddddd“ ]

8. V jednoduchosti je síla

Jak se říká, v jednoduchosti je krása, tak přesně toto pořekadlo platí i ve stravování a sestavování jídelníčků. Pokud vaříte rychle a jednoduché jídla, ušetří vám to nejenom peníze, ale také čas a energii.[/dropshadowbox]

[dropshadowbox align=“none“ effect=“lifted-both“ width=“auto“ height=““ background_color=“#ffffff“ border_width=“1″ border_color=“#dddddd“ ]

9. Dělejte jídla ve větším množství

Jídla dělejte ve větším objemu, část toho zamrazte do mražáku. Případně můžete i zamrazit suroviny, které jste si nachystali a můžete z nich připravit další recepty.[/dropshadowbox]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *