Pořiďte si konečně rychlý internet za dobrou cenu!

Spousta domácností platí za internet, který si sjednaly před několika lety. Doba se však proměnila, technologie pokročily a dnes už by se možná dalo za stejnou cenu sehnat rychlejší připojení. Za zkoušku to určitě stojí, pusťte se do průzkumu.

Ve většině měst a v mnohých vesnicích je možné si poskytovatele vybírat. Proto srovnejte nabídku a jděte tam, kde nabídnou výhodnější podmínky. A na co byste se měli dívat?

Sledujte rychlost downloadu i uploadu

Spousta společností láká na rychlý internet, jenže když začnete věci zkoumat, zjistíte, že vám dají rychlý download (tedy stahování), avšak pomalý upload (nahrávání). Jasně, člověk data většinu času spíš stahuje, takže rychlost downloadu je důležitější, ale úplně malý upload neberte. Například rychlost 150/10 znamená, že download je 150 Mb/s a upload 10 Mb/s. To není zrovna vhodná varianta.

Máte na rychlý internet výkonný hardware?

Pořídíte-li si rychlý internet, zvládnou ho vaše zařízení? Na mysli máme zejména router, protože staré routery za pár stovek kolikrát nejsou stavěné na vysoké rychlosti. Proto nemusíte zaznamenat žádnou změnu, i když si pořídíte rychlejší připojení. Někteří poskytovatelé vám router zapůjčí a tím je vše vyřešeno. Pokud to vámi vybraný poskytovatel nedělá, nebojte se s ním výběr routeru prodiskutovat.

Nevyšel by vás výhodně balíček s televizí?

Řada poskytovatelů nabízí výhodné balíčky internetového připojení a k tomu televize. Internetová televize je velkou výhodou, jakmile si ji jednou zařídíte, už nebudete chtít zpět běžné vysílání. Umožňuje vám totiž sledovat pořady i zpětně, zastavit si film, na dobu než si odskočíte, a mnoho dalšího. Navíc vás zbavuje povinnosti řešit neustálé změny technologií pozemního vysílání.

Tak si zařiďte rychlý internet i vy. Podívejte se například k poskytovateli https://www.nej.cz/, který nabízí až 1000 Mb/s.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *