bilomodra-sales-green-button-refinancujte-s-kytkou-roboto-728x125.jpg

Jídlo je základ dobře odvedené práce

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stravování zaměstnanců na pracovišti je velmi často opomíjeným problémem. Na většinu pracovníků je však v současné době vyvíjen stále větší tlak a mají i více povinností. Požadovaný pracovní výkon se ale nedostaví bez dodávky energie. O čase a především prostoru k polednímu obědu na pracovišti však často nemůže být ani řeč. Stravování ve shonu, ve stoje nebo při chůzi, může vést i ke zdravotním problémům.

Firemní stravování

V předchozích desetiletích byla pauza na oběd většinou pevně určena, a lidé si čas na oběd jednoduše udělali. Ve většině podniků byla navíc společná jídelna a obědy zajišťoval přímo zaměstnavatel. Dnešní moderní doba nabízí mnoho výhod, jako je samostatné plánování pracovního dne nebo i nepravidelná pracovní doba, s tím ale nastává problém nepravidelného stravování. Mnoho lidí nemá čas chodit každý den do restaurace na polední menu. Navíc ani jeho cena nebývá často příliš příznivá. Většina proto řeší oběd nějakým menším a nezdravým jídlem zakoupeným ve fast foodu a dají větší a vydatnější večeři. To však vede k nevyváženému stravování i častému a nezdravému přejídání večer, a tedy také k tloustnutí a zdravotním problémům. Stále více se tak stává oblíbeným firemní stravování zajištěné externí cateringovou firmou. Hlavní výhodou je pravidelnost, a tím pádem i vyváženost ve stravování. Každý den dostanete teplé hlavní jídlo i s polévkou.

Stravování v Praze

Zřejmě nejvíce se firemní stravování řeší ve velkých městech, jako jsou Praha a Brno. Zde jsou totiž úplně jiné možnosti než v malých městech. Na výběr máte klasické české i zahraniční kuchyně. I zde je však nejlepším místem pro každodenní obědy firemní stravování Praha. Na výběr máte z mnoha hotových i minutkových jídel. Navíc nejste omezeni velikostí porce, ale každý dostane tolik, kolik si řekne.

Ohodnoťte článek

Vaše komentáře:

Přidejte komentář