V českých kuchyních jsou ryby v konzervách velice oblíbené

Jednou z nenahraditelných složek jídelníčku je ryba, neboť do těla přináší dostatek vitamínů A a D, vápníku, železa, fosforu a hlavně jódu. Zároveň jsou ryby významným zdrojem omega-3 nenasycených mastných kyselin. Jelikož však Česká republika nesousedí s žádným mořem, můžeme zapomenout na čerstvé mořské ryby, ovšem náhradou jsou konzervované varianty.

Především dětem byste měli do jídelníčku zakomponovat ryby, protože dětský organismus potřebuje výživové složky pro správný vývoj. Velice populární značkou, která vyrábí a prodává konzervované rybí pochoutky, je Riomare.

Tuňák, sardinky i makrela

Vyhledávaný je především tuňák charakteristický ojedinělou chutí a narůžovělou barvou. Tuňákové maso se doporučuje dokonce i kulturistům a sportovcům, neboť obsahuje obrovské množství vitamínů a minerálů. I když se říká, že co je čerstvé, je hodnotnější, v českých vodách tuňáka nechytnete, a proto je kvalitní náhradou plechovka od značky Riomare.

V bohatém produktovém portfoliu značky najdete mimo jiné i sardinky, jejichž maso je výživné, chutné a bohaté na omega-3 nenasycené mastné kyseliny. Jestliže tedy přemýšlíte, jaký předkrm naservírovat před nedělním obědem, sardinky jsou ideální volbou. K večeři si zase vychutnáte grilované filety z makrely naložené v panenském olivovém oleji. Makrela spadá mezi nejchutnější ryby, které si můžete dopřát.

Inspirujte se recepty

Jakmile navštívíte webovou stránku společnosti Riomare, nebudou na vás útočit ze všech stran jednotlivé produkty. Přijít si můžete na stránku i pro recepty, ať už hledáte nějaké vánoční, velikonoční či silvestrovské recepty. Dokonce si na své přijdou i kuchařky hledající inspiraci na nějaký pokrm pro gurmány. Ochutnejte například topinku s tuňákem a ztraceným vejcem anebo losos s lilkem.

V českých kuchyních jsou ryby v konzervách velice oblíbené
Ohodnoťte článek

Další naše články, které by se vám mohly líbit:

Vaše komentáře:

Přidejte komentář