Duhová energie

Společnost ČEZ uvedla úspěšně na trh novou obchodní značku s názvem Duhová energie. Tato značka zastřešuje různé druhy dodávek elektřiny „šitých na míru“ zákazníkům tak, aby co nejlépe vyhovovaly cenou a časem odběru. Jednotlivé druhy dodávek jsou pojmenovány podle barev, jež odlišují příslušná odběrová pásma. Různé barvy pak odpovídají různým cenám. Barevné značení usnadňuje výběr a zpřehledňuje celkovou nabídku.

Nákupem určité „barvy“ zákazník například získá nepřetržitý odběr elektřiny po celý rok, nákupem jiné pak třeba dodávku pouze v určitých měsících roku nebo jen v pracovních dnech. Vhodnou kombinací vybraných „barev“ a množství si odběratelé sami „namixují“ optimální dodávku elektřiny. V programu Duhová energie se odráží typová pestrost elektráren, v nichž ČEZ vyrábí elektřinu a jež se podílí na jednotlivých dodávkách. ČEZ provozuje 1 jadernou, 10 tepelných, 13 vodních, 3 větrné a 1 solární elektrárnu.

Prostřednictvím Duhové energie představuje ČEZ veřejnosti elektřinu jako zboží. Elektřina se postupně stává běžnou komoditou, kterou si spotřebitelé vybírají podle ceny a dalších vlastností. ČEZ tak z Duhové energie učinil symbol rozbíhající se liberalizace trhu s elektrickou energií v České republice.

Duhová energie dává práci českým lidem

Elektřina z programu Duhová energie pochází převážně z českých zdrojů, tedy z českého uhlí, z českých řek, z české biomasy a dalších surovin. Vyrábí se pouze na českém území a ČEZ přitom využívá českých dodavatelů. Dá se proto říci, že Duhová energie je českou energií, která u dodavatelů společnosti ČEZ poskytuje pracovní uplatnění pro více než 100 000 pracovníků. „Duhová energie je obchodní program, který dává práci českým lidem,“ vysvětluje generální ředitel ČEZ Jaroslav Míl. Duhová energie se uplatní zejména na českém trhu, takže užitek z efektivní a levné elektřiny budou mít hlavně čeští spotřebitelé. Tím se zároveň posílí konkurenceschopnost českých podniků.

Duhová energie dodává „energii“ také českým sportovcům. Společnost ČEZ se stala oficiálním partnerem české hokejové reprezentace. Většina finančních prostředků plynoucí z partnerství směřuje do celé republiky na podporu mládežnického hokeje. Díky této podpoře vyrůstají další špičkoví hráči, kteří nás za pár let budou reprezentovat třeba na Olympijských hrách. ČEZ se stal také generálním partnerem Českého olympijského týmu a podporuje tak naši reprezentaci na Hrách v Salt Lake City.

V souvislosti s Duhovou energií vznikla i stejnojmenná nadace, která se zaměřovala na podporu vzdělání, kultury, zdraví a regionů. Nadace Duhová energie byla později nahrazena dosud působící Nadací ČEZ.

 

Publikováno
V rubrikách D

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *